lauantai 19. huhtikuuta 2014

Vilinää navetassa ja pellolla

  Ilalla Aurinko tekaisi vesipään neljän jälkeen, mutta vasikkaa saatiin odottaa nelisen tuntia. Minna soitti navetasta, että alahan haalautua tänne. Siellähän sitten odottikin taasen yllätys. Yksi vasikka oli jo lattialla ja toiset sorkat tulossa. Toiset viikon sisään! Huh,huh!
  Nuolemista näissä riittää. Naapuri, Aurora, tuli hätiin ja ryhtyi nuolemaan toista.
  Hyvin harvoin lehmä nuolee toisen vasikkaa, mutta kait Aurora ajatteli, ettei Aurinko yksin ehdi.

  Siinäpä sekakaksoset, Löllö ja Leinikki kuivattelevat lämpölampun alla. Sonnivasikkahan yleensä steriloi lehmävasikan kohdussa, joten Leinikkikin lähtenee välitykseen.
                   
  Navetassa on vielä yksi sarvipää. Ennen kesää täytyy tästäkin Jyrkin tehdä nupo.
                                                  Utu
  Formuloiden Kiinan aika-ajot jäi suorana katsomatta, kun lähdettiin Tuomon kanssa paalien hakuun. Tällä kertaa ei kuiteskaan Huitsinnevadasta asti. Menihän siellä aamupäivä, eikä saatu kuin yksi kuorma. Ei kehdattu polkea peltoa pilalle. Kuormasta en uskaltanut laittaa kuvaa, sattuu vaikka joku jetsoni näkemään.
 
  Tulomatkalla näin pellolla hurjasti 'uhanalaisia', rauhoittettuja lintuja.
  Kuvassa näkyy vain osa. Joutsenia laskin yli viidenkymmenen ja kurkia yli kahdenkymmenen. Senhän tietää, minkälaisia pökälekasoja pellolla on rehuntekoaikaan. Eläimille täytyy syöttää täyttä paskaa ja ties mitä lintuinfluenssaa. Uskallappas vain mennä näitä hätyyttelemään, oot varmaan heti lukkojen takana. Voisko piipertäjät tulla keräämään jätökset sievästi kakkapussilla talteen ja käyttää ne vaikka omien salaattien lannoitukseen?





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti