lauantai 7. maaliskuuta 2015

Voi pyhä byrokratia

  Seuraava epistola on pakko kirjoittaa eilisen postin jälkeen. Varmaankaan lukijoissani ei ole paljon Maaseudun Tulevaisuuden lukijoita, joten tuon esille muutamia asioita, joita ei juurikaan muista lehdistä voi lukea.
  Tämä aika vuodesta on kokousten ja paperien pyörittelyn aikaa. Yhdistysten vuosikokoukset pidetään näihin aikoihin ja Suomihan on yhdistysten maa. En edes muista, kuinka monessa kokouksessa pitäisi olla.
  Veroilmoitukset piti jo tehdä. Se olikin helppoa kuin heinänteko. Tunteroinen etukäteis valmistelua ja suunnittelua kirjanpidon pohjalta. Sitten puolituntia koneen ääressä ja ilmoitus lähti netin kautta.
  Eilen nousikin hiki otsalle, kun postissa tuli täydentävien tukien muistilista.  Lainaus: Muistilistaan on koottu täydentävien ehtojen hyvän maatalouden ja ympäristön vaatimukset sekä ympäristöön, kansanterveyteen, kasvien terveyteen sekä eläinten terveyteen ja hyvinvointiin liittyvät lakisääteiset hoitovaatimukset.
  Siinä oli 189 (satakahdeksankymmentäyhdeksän) eri kohtaa!!!!!!!!! Olen yrittänyt pysyä kärryillä tulevasta hausta, mutta kaikki on levällään kuin Jokisen eväät. Pitäisi olla apuna lakimies, agrologi, maanmittari, ennustaja ja jumala, että tietäisi jatkuvasti muuttuvat tukiehdot (monesti muuttuneet vielä haun jälkeen). ELY-keskuksessa on jokaiselle tuelle oma ihminen ja meidän pitäisi osata kaikki. 
  Voihan rahapussi jos tulee pienikin virhe, niin leikkaus tuista voi olla todella iso. Voidaan maksattaa useilta vuosilta taakse päin.
  Onneksi ollaan ehtoopuolella tässä hommassa, eikä ole isompia investointeja. Sääliksi käy nuoria, investoineita viljelijöitä, joiden on pakko jatkaa.
  Onko meillä käärmeitä paratiisissa?
  S-ryhmä kauhistelee suomalaisen ruoan hintaa. Mistähän tuo johtunee? Seuraavat luvut yritän onkia kalkkeutuneista aivoistani. Maidosta tuottaja saa 39%, lihasta kait saman verran, kananmunista kolmasosa, leivästä viljelijän osuus 4%!
  Minkälaisia ovat sitten valmiit tuotteet kaupassa. Luin Nilssonin kirjan PETOS LAUTASELLA. Huh, huh! Ennen minulla meni kaupassa varttitunti, nyt ei tahdo tunti riittää. Ehdottomasti kannattaa tutustua!
  Nyt pitää saada tuuletusta pääkoppaan, joten lähden ensin katselemaan Nucan pentuja
ja sitten verkoille raikkaaseen kevätsäähän.
  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti