lauantai 19. syyskuuta 2020

Löperö päivä

  Oikeastaan kaikki meni pieleen eilen. 

  Minna oli lomalla, joten päätimme juoksuttaa koiria metsässä. Ensin oli Timan vuoro. Bittikin oli mukana hästäämässä emän mukana.

  Kuura-aamu oli aika kirpakka ja Tima löysi heti jäljen. Bitti ihmetteli, mitä se emä oikein huutaa pitkin peltoa. Yöjälki oli liian tuore, joten ääntä tuli liikaa.

  Ajo lähti lopulta ja sujuikin aikamoisen hyvin tunteroisen. Sitten kuului ajosta möreähkö haukku. Jäniksen näin pellolla, oli vetänyt kunnon etumatkan. Lopulta tuli Timakin ja perässä seurasi iso jämtti perstuntumassa. Eihän siitä ajosta tullut enää mitään. Sain lopulta Timan autoon ja ajelin Minnan luo. Jämtti tietenkin perässä. Ennenkuin saatiin Bitti autoon, se säikähti isoa koiraa ja tukkeutui auton alle. 

  Eipä siinä muuta kuin koirat kotiin ja oli Aadan vuoro. Haku kesti pitkään, mutta lähti lopulta komeasti. Jänis päätti tällä kertaa pyyhkäistä suoraan tielle. Pääsin lopulta paikalle ja pian Minnakin käveli tielle. Perjantai-iltapäivänä liikenne tiellä on sen verran vilkasta, että päätimme ottaa Aadan kiinni. Ajo oli sen verran lyhyt, että kiinniottoon meni makkarapötky, ennenkuin sain pannasta kiinni.

  Illalla Minna lähti vielä Bitin kanssa lenkille. Jonkin ajan kuluttua iski oikein kunnon myteri. Vettä ja sormenpään kokoisia rakeita tuli taivaan täydeltä kovan tuulen kanssa. Jouduin hakemaan lenkkeilijät parin kilsan päästä kuusen alta autolla. Myöhemmin Bitti tarkasteli portailta tarkkaan säätä, ennenkuin uskaltautui pihalle tarpeilleen.

  Tämmöinen päivä tällä kertaa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti