keskiviikko 28. heinäkuuta 2021

Tuulimyllyn varjossa

käytiin lepäämässä ja rentoutumassa hurjan maalausurakan jälkeen.


   Perillä oltiin pyhäiltana vähän ennen puolta yötä. Vähän aikaa poristiin, mutta sitten sänky veti vastuttamattomasti puoleensa. 

  Aamulla aukeni silmien eteen niin tuttu ja ihana näkymä. Sauna lammen rannassa odottamassa kylpijöitä ja vielä pulahdusta viileään veteen.


  Minna aikoi lepäillä, uida ja viettää aikaansa siskonsa Maijan kanssa. Varmaan suunitelmiin kuului Varkauden kierros ja ehkäpä pientä shoppailua.

  Minut Matti kutsui kokeilemaan kuhan uistelua Unnukkajärvelle. Ensin kokeiltiin virveleillä ahvenia. Ei ollut oikein otillaan vain muutama pieni raitapaita.

  Iltapäivällä päästiin sitten asiaan. Matilla on oikea vene varusteineen.




    Kuhia saatia puolikymmentä,

mutta kaikki olivat alamittaisia. Niinpä pääsivät takaisin veteen kasvamaan. Matilta vei hauen lempo ottivaapun. Sinne painui syvyyksiin vaappu suussa ja pätkä siimaa perässä.

  Tiistaina haettiin Matille uusi virvelin vapa, kun entinen meni ahvenreissulla poikki. Eihän kalastustarvike kaupasta lähdetä koskaan pois tyhjin käsin. Hyllyt käydään tarkkaan läpi ja joitakin uutuuksia ui aina kassalle asti.

  Iltamassa sitten eri paikkaan kokeilemaan. Alkuun syönti oli heikkoa, mutta parani jatkuvasti. Kymmenkunta saatiin veneeseen asti, joista kolme oli mitat täyttäviä.

  Myllytkin näkyivät järvelle hyvin.


  Kylläpä nyt on levollinen mieli ja rento olo.

  Tuhannet kiitokset Matille ja Maijalle!
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti