maanantai 22. helmikuuta 2016

Saalistajat liikkeellä

  Eilinen päivä oli mielenkiintoinen monessakin suhteessa.
  Aamulla aloiteltiin Jyrkin, Arpan ja Ratun (9kk ajok) kanssa rusakon etsintää. 
  Ensimmäinen oli kulkupäällä, autolla ajettiin perässä pitkin teitä. Lopulta ajettava singahti naapurin pihaan ja sitten auratulle tielle. Otimma koiran kiinni.
  Toista ajettavaa etsittiin rannasta. Koira oli vielä hakemassa, kun huomasimme Osmangan jäällä tumman eläimen vauhdikkaan menon. Pohdintojen jälkeen olimme aika varmoja, että juoksija oli susi. Sen verran kaukana eläin oli, ettei tunnistus ole varma. Lumisateen takia ei iltapäivällä enää jälkiä löytynyt.
  Toinen ajettava oli jänis ja erehtyi Arpan eteen.
Ajon aikana lähti toinen makuulta ja koira jäljille. Ajo pyöri kuusitaimikossa pientä rinkiä. Arppa suksilla perään ja erehtyihän sekuli lopulta haulikon eteen.
  Hyvä päivä ja tosi mahtava nuori koira!
  Iltapäivällä istuskelin boksissa puhelimessa, kun parvekkeen kaiteelle istahti havukka.
  Puhelu piti lopettaa äkkiä ja yrittää napsia kuvia. Taitaa olla kanahaukka? Jospa joku tunnistaisi kuvista ja laittaisi kommenttina tunnistuksen.

  Päivällä jo lenteli kanahaukka seuraamassa ajoa, mutta tämä oli kyllä paljon pienempi. 
  Haukan tunnistus tuli puhelimitse: varpushaukka. Kiitokset Hannulle!

   

1 kommentti:

  1. Jo useamman vuoden olen seuraillut tätä blogia, kivaa luettavaa ja katseltavaa on ollut. Nyt kun kauden ajot ajeltu ja koirat pääsee tauolle, on aika keskittyä muihin harrasteisiin.
    Laitan oman blogiosoitteen, jos jotain joutilasta aikaa sattuu.. blogi on piiitkää. Suotuisaa kevään odotusta teille, t. P. http://lallin.blogspot.fi/

    VastaaPoista