tiistai 14. helmikuuta 2017

Navetassa, järvellä ja metsässä

  Jännä kyllä tuolla navetassa, kun siirrät yhden kantturan, niin saat liikutella liki kaikkia. Hiehoja lähti teuraaksi, joten isonsimme hieman karsinaa. Näin saimme samaan tilaan viisi hiehoa, osa teuraita.
  Siinäpä melkoinen rumba kun siirrettiin kaikki vasikat. Tässä karsinassa alkoi tosi ralli, kun yhdistettiin eri karsinoita. Yksi vielä kiimassa, joten purut lentää alta aikayksikön pitkin seiniä.
  Odelma ei halunnut olla yksin, joten se oli uinut jostain isompien sekaan.
  Onhan tuo nyt pysynyt karsinassaan, varsinkin kun sai kaverikseen Orpanan.

  Karsinat meillä rakennetaan ekologisesti puusta. Onpahan helppo korjata tarvittaessa.
  Sapattina käytiin Jyrkin kanssa tsekkaamassa verkot ja eritoten kiinnosti uusi jata. Oli sinne sotkeutunut kolme haukea ja isohko ahven.
  Tänä aamuna kävi pari 'ukkoa' ilmoittamassa loukkaantuneesta kauriista. Ei muuta kuin yhteys RHY:n ja poliisiin. Luvan nojalla kävin jäljestämässa sitä tunteroisen. Näkemään en päässyt, mutta jälkihavaintojen perusteella kauris oli terve ja liikkui vauhdilla. Tulipahan korkattua sukset tällekin talvelle.
  Lähikauppiaamme Paltamon K-Marketista lupasi hedelmiä ym. muuta ruokaa kauriille. Toivottavasti saamme ruokinnan onnistumaan. Ilmoitelkaa havainnosta, että osaamme viedä eväät oikeaan paikkaan.
  Suuret kiitokset kauppiaille!



  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti