lauantai 21. marraskuuta 2020

Ajoja

 Keskiviikkona kokeiltiin meidän maastossa Arin venakkoa kaudenkokeessa.

  Ensimmäinen haku oli aika pitkä, mutta lopulta oli poikajäniksen lähdettävä juoksemaan. Olikin varsinainen tiekiituri. Neljästi nähtiin , lähimmillään kävi alta kymmenessä metrissä tiellä. Erään tuli minuutteja yli yhdeksänkymmentä minuuttia. Hyvät pohjat!

  Toinen erä alkoi puolen tunnin haulla. Lumettomassa maastossa auttoi Area ilmeisesti, että koira hakee ja ajaa paljon ilmasta.

  Nyt olikin ajossa oikea kenneljänis. Pari kertaa nähtiin ajettava ja vain kerran pistäysi tiellä. Eipä haitannut menoa sekään. Minuuteja kertyi satakolmetoista, joten tuloskin oli sen mukainen, näppi kahdeksanviisi. Onneksi olkoon Arelle komeasta ykkösestä!

  Tänään käytiin laittamassa mökillä vene talviteloille. Oli Osmanka mennyt viime yönä jäähän. Bitti tietenkin oli mukana, onneksi panta kaulassa. Mökkitiellä kuulti jäniksen jäljet kuuran alta. Lähdettiin seurailemaan tietä, mutta hankalaa oli, tie jäässä ja osittain sula. 

  Sieltä vaan Bitti lopulta kaivoi makuupaikan ja ajo lähti. Kymmenisen minuuttia pystyi ajamaan, mutta ei vaan löytynyt hyppyä metsään. En minäkään pystynyt auttamaan. Liekö mennyt mökin alle vai kirkkaalle jäälle?

  Mökissä ei Bitti halunnut olla, vaan piti päästä ulos hakemaan jälkiä. 


  Eipä kiinnostanut leijonakaan, eihän se juokse edes karkuun.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti