sunnuntai 2. lokakuuta 2022

Timan päivä

   Eilen käytettiin metsällä ensin Aada. Hyvin pyöritteli epeliä pitkin maita ja mantuja. Aada sai hyvää treeniä tieajossa. Tiet ovat koituneet kohtaloksi Aadalle kokeissa. Eilen meni tosi hyvin. Jänis nähtiin monta kertaa, mutta ei ammuttu.

  Sitten vaihdettiin panta Bitille. Bitti otti näkölähdön läheltä tietä ja sitten oli menoa. Lähdön jälkeen ei kelvannut muu kuin tie. Rannasta suoraan vaaran päälle.

  Varmistin Bitin turvallisuuden seuraamalla autolla lähituntumassa. Sain yhden kuvan, siinä näkyy koira ja vähän kauempana hämärästi jänis.

  Vaaran päältä metsätiellä puolitoista kilometriä, pieni lenkki metsässä ja samaa tietä takaisin isolle tielle. Ilma lämpesi mielestäni liikaa ja paikat kuivuivat, joten otin Bitin kiinni. Tieajoa tuli reilut viisi kilometriä ja kaikki äänen kanssa.

  Tänä aamuna oli Timan vuoro päästä metsään. Timalle ei ole vielä saatu ammuttua jänistä. Minna lähti viemään sitä metsään ja minä valmiiksi passiin. Tima on näköjään täysin minun koira, haki minut passista ennenkuin lähti hakemaan. Pian löytyi ja sainkin ammuttua jäniksen. Tima ei paljon välitä saaliista, kävi vain nuuhkaisemassa ja lähti metsään. Saimme kuitenkin houkuteltua sen makupaloille. Ne kyllä kelpasivat.

  Ajo oli lyhyt, joten siirryimme uuteen paikkaan. Ajo lähti ja liki puolitoista tuntia pyöri aika mukavasti. Timan saan yleensä ajosta kiinni, joten koira autoon ja kotiin. Timalla on vähiten treeniä, joten sai riittää tälle päivälle.











 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti