sunnuntai 10. syyskuuta 2023

Kerhon koe

  Eilinen koe Aadan osalta meni, niinkuin vähän osasin odottaa. Sääennuste lupaili lämmintä päivää, eikä tällä kertaa valehdellut. 

  Aamun kokoontumisen jälkeen oltiin koemaastossa hyvissä ajoin. Paikka oli vaaran päällä, ilma oli jo lämmin ja tuuli alkoi kuivattaa teitä ja aukeita paikkoja.

  Jo ensimmäinen haku ennusti päivästä tulevan vaikean. Ilmeisesti Aada sattui illalliselle jäljelle ja haku kesti yli tunnin. Ajoakaan ei tullut kuin vajaa tunti. Toistakaan eka erälle ei Aada saanut liikkeelle. 

  Lämpötila nousi ja paikat kuivuivat. Metsässä oli vielä kosteutta. Lopulta jänis lähti, mutta kun tuurit eivät ole kohdaan, ajettava painui kymmenen minuutin ajon jälkeen rakennuksen alle. Se siitä.

  Päätin vielä kokeilla kolmatta. Aadasta alkoi huomata, että lämpöä alkoi liikaa, niinpä päätin keskeyttää kokeen Aadan parhaaksi.

  Luojan kiitos ei kolmatta ehtinyt löytyä. Auton mittari näytti +28. Herra varjele! Onneksi autossa on ilmastointi, joten sain Aadan viileään. Olimme varmoja, että lämpötila laskee, kun lähdemme liikkeelle, mutta kilometrien jälkeen mittari jökötti vain samassa. 

  Kokeen voitti ylivoimaisesti Anis yli kahdeksankymmenen pisteen tuloksella. Toinen ja kolmas taisivat ajaa kolmosen. Onnittelut!

  Aadan pisteet oli rapiat kolmekymmentä, Sija neljäs. 

  Koirien alkukauden kunto riippuu siitä, miten omistajat ovat ehtineet ja viitsineet niitä pitää kunnossa ennen koekautta.

  Olin erittäin tyytyväinen Aadan toimintaa, vaikka kaikki ei natsannutkaan.

  Että semmoinen päivä.

  

    

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti