sunnuntai 3. joulukuuta 2023

Aadasta KVA

  


  Aada oli ilmoitettu Bravon Pamaus- ajokokeeseen. Hakusessa oli valion arvoon vaadittava kolmas ykkönen. Minna ei saanut lomittajaa, joten minä olin pakkoraossa. Flunssan kourissa päätin lähteä ohjaajaksi parasta toivoen.

  Maastoarvonnassa oli hyvä tuuri. Ryhmätuomari Jarmon kotimaasto Pohjajoki oli aika lähellä. Toisena tuomarina oli harjoittelija Kalevi.


  Ensimmäinen haku oli pitkähkö, mutta kun jänis löytyi, ajoi sujui mallikkaasti. Minuutteja kertyi satakaksi. Kun tuomarien mielestä Aadan ajo sujui hyvin, ansiopisteet olivat korkeita. Minun piti käydä välillä lämmittämässä viluista varttani autossa, mutta onneksi asiantuntevat tuomarit hoitivat homman hyvin. Erän loputtua Jarmo juoksi riskinä miehenä Aadan ajosta kiinni. Kiitos!

  Monta kertaa hyvä alku on tiennyt pettymystä. Peukalot pystyssä siirryttiin toiselle erälle. Jänisten jäljet olivat kaikki vanhoja. Aada vain hakemaan. Ylituomarikin tuli maastoon katsomaan hakua. Reilun puolen tunnin kuluttua rinnassa sykähti, kun ajo alkoi. 

  Puolisen tuntia ajo kesti, kun Jarmo huomasi Aadan varovan etustaan. Autolla yritin tutkia Aadan jalkaa, mutta varovaisen murahduksen jälkeen jätin tarkastuksen myöhemmäksi. Tiellä pani jalkansa maahan, kävelykin sujui varovasti.

  Ei siinä auttanut muu kuin pistää peli poikki ja keskeyttää koe. Harmin paikka, mutta aina asiat tehdään koiran parhaaksi. Oli vain toivottava, että pisteet riitäisivät ykköseen.

  Ylituomarin pöydästä nousin onnellisena, tuloksena oli hyvä BEAJ1 pistein 63,58. Heti kuva pöytäkirjasta ja kuva Minnalle ja muutamalle kaverille, jotka olivat seuranneet koetta.

  Kokeeseen osallistui kolme venakkoa, kaksi suomenajokoiraa ja Aada.

  Pitkäjalkaisten joukossa Aada nappasi kolmannen sijan.


   Palkintona oli pieni pytty ja säkki koiran ruokaa. Ennen kaikkea valion arvo.

  Kotona odotti onnellinen koiran omistaja.


   Illalla Aada antoi vihjeen Minnalle, että olisi aika päästä kunnolla nukkumaan sänkyyn peiton alle.


  Oli erittäin hieno päivä tuloksen suhteen.

  Eritttäin suuret kiitokset tuomareille! Kiitokset kavereille kiinnostuksesta meidän koiria kohtaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti