lauantai 14. syyskuuta 2013

Hintaseurantaa

  Kolmas AIV-sato on saatu pakettiin, joten ehtii tässä hieman vilkaista lehtiäkin. Käteen sattui KM:n viimeinen numero. Tuli luettua aika tarkkaan ja sieltä ponnahti esille lehden hintavertailu v:sta 2000 lähtien.
  Maidosta on vuonna 2004 perushinta ollut elokuussa 39cent kaikkine lisineen. Vanhempaa tietoa en tähän hätään löytänyt. Viime kuussa hinta oli 46 cent lisineen. Eli nousua on ollut jotain 17-18%.
  KM:n tilastot olivat seuraavan laisia v:sta 2004. Siemenet +40%, rehut +60%, tavarat/palvelut/eläinlääkintä +25%, rakennusten huolto/korjaus +30%, koneiden korjaus +55%, lannoitteet +45%, koneet/laitteet +45%, rakennukset +35%, energia +115%!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Ainoastaan kasvinsuojeluaineet olivat  0%. Mutta näitähän ei kohta pysty käyttämään enää Erkkikään. Jos minä tilaan ammattimiehen ruiskuttamaan peltoja, täytyy minun ensin käydä koulutus läpi! En varmaan osaa muuten sanoa ruiskuttajalle, että nuo lohkot. Luultavasti täytyy tilaajan suoritta rekkakortti, jos tilaa tavaraa rekoittain!
  Alkaa kyllä tuntua, että mätää on muuallakin kuin Tanskan maalla!
  Kiitokset KM:lle järkyttävistä tiedoista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti