torstai 22. lokakuuta 2015

Beaglen PM-koe

  Maanantaina oli Kainuun Beagle ry:n PM-kokeet ja pitihän siellä käydä parin vuoden tauon jälkeen. 
  Minna ilmoitti Mitzin kokeeseen ja miut ohjaajaksi. Mitzihän ei ole koskaan ollut koekoira. Onpahan liian tiukka äänenannossa. Ei tuo ikäkään tuo herkkyyttä ajoon. 
  Arvonnassa sattui maastoksi Paltaniemi. Puheiden mukaan ei ole aivan entisensä huippumaastona. Tosin tällä hetkellä jäbät juoksevat aivan miten sattuu, tuurista tässä on aika paljon kiinni.
  Ensimminen ajettava löytyi kolmessa vartissa. Alku sujui hyvin, mutta sitten tuli pitkä hukka. Tietenkin jänis löytyi minuuttia ennen erän loppua ja sitten Pekka juoksikin. Mitzi p-e ei enää tänä syksynä antaudu ajosta kiinni kuin syöksymällä.
  Toinen haku kesti vain vartin ja lähettiin, meinaan suoraan Hannusrannan tien yli huitsin nevadaan. Tiellä on vilkas liikenne ja suoralla ajetaan lujaa. Onneksi saatiin Mitzi kiinni tieltä, kun tuli takaisin jäniksen perässä.
  Olihan se vielä etsittävä kolmaskin ajettava, kesti taasen vain vartin, mutta ei oikein ajo sujunut pitkään.     Tuloksena oli kolmonen, mutta olen erittäin tyytyväinen Mitzin työskentelyyn. 
  Mitzi on tosi mahtava koira metsästykseen ja on periyttänyt hienoja pentuja.
                    Minnan Pohjankartanon Mitzi
  Tuloksiin pistetään minut aina omistajaksi. Voisivat koepaikalla vilkaista papereista muutakin kuin rokotukset.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti