torstai 15. lokakuuta 2015

Univelkaa

  Tulipa hieman univelkaa alkuviikosta. Kuhmossa oli ajokkien kaksipäiväiset PM:t. Sunnuntaina ajoin jo Kajaaniin Arpan ja Ainon luo yöksi. Saipahan kuiteskin nukuttua tuntia pitempään.
  Maanantaina startattiin neljältä kohti Kuhmoa. Maastona oli minulla Vääränlahti, todella nimensä väärti. Jänikset olivat tosi venkuloita, tiellä rampattiin jatkuvasti ja lopulta puupinon alle. Näin taisi olla kaikissa maastoissa.
  Toisella erällä ajoa odotellessa ehdittiin kuitenkin paistaa makkarat.
  Illalla kymmenen maissa pää tyynyyn Kajaanissa. 
  Tiistaina jälleen lähtö neljältä. Sama maasto ja luultavasti samat venkulat koiran edessä. Useampi jäbä piti etsiä eka erällä. Toinen ajettava huitaisikin pikitielle ja talojen pihoihin. Kynnöspeltoakin rampattiin edestakaisin. Siinä vielä isäntä ajeli meitä pois. Yksitoista minuuttia jäi erältä ajamatta.
  Minä olin jo vailla varamaastoa. Siirryttiin uuteen paikkaan. Kas kummaa kun noustiin autosta, oli täys ralli päällä. Eihän siihen voinut koiraa löysätä, kun oli jo ajo parhaimmillaan.
  Soitto ylituomarille ja ohjeet uuteen paikkaan. Ampumaradan lähelle koira irti ja hakemaan. Olipa tosi pitkä haku, mutta lähti onneksi liikkeelle (9 min jäi hakuaikaa varastoon).
  
  Näiden tekijän oli pakko vain sukaista pakoon. Ei vaan halunnut tämäkään koko erää juosta, vaan johonkin koloon hävisi. 
  Kotona olin vasta yhdeksän jälkeen iltasella. Sauna oli jo kuumana, joten rentoutumaan. Kiitos Minna!
  Kiitokset Arpalle ja Ainolle yösijasta ja tarjoiluista!
  Jänikset eivät tällä hetkellä halua juosta ollenkaan. Tänään käytin Mitziä metsässä. Ensimmäinen ajo kulki vaaran yli eestaas ja lopulta naapurin 'konehalliin'.
  Toinen ajo päättyi meidän pihaan. Luultavasti jänis on puimalassa tai paalien välissä. 
  Käytiin vielä Timan kanssa pikku lenkki, mutta eipä sattunut kohdalle jäbää, vaikka muutamassa kohdassa maassa oli hyvät hajut.
  Luntahan tässä odotellaan, niin ajettavatkin alkavat kulkea niinkuin pitääkin.
  Jos tulee kylmä talvi, on meillä ainakin sisäistä lämpöä varastossa chilin muodossa.




  
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti