sunnuntai 17. tammikuuta 2016

Juhlia juhlan perään

  Perjantaiaamuna startattiin kohti Kuopiota. Meidät oli kutsuttu ainutlaatuiseen  (ainakin meille) tilaisuuteen. Perillä pakkasta oli liki kolmekymmentä, mutta tilaisuus oli onneksi KYS:n auditoriossa.
  Minnan sisko Mervillä oli tohtorin väitöstilaisuus. Mervi on työskennellyt kolmisen vuosikymmentä KYS:ssä sairaalafyysikkona eri osastoilla. Työn ja kodinhoidon rinnalla oli hiljaisuudessa valmistellut väitöksensä.
  Akateemisen vartin kuluttua saapuvat esiintyjät areenalle. Kustos prof. Pasi Karjalainen, akatemia prof. Risto Ilmoniemi ja Mervi Könönen. Auditorio oli täynnä.
  Ensin Mervi kävi läpi väitöskirjaansa havainnollisesti. Taisin käsittää (minun ymmärrykseni mukaan), miten eri kuvauksilla voidaan tutkia sairauksia ja miten niitä voidaan käyttää hyödyksi hoidoissa. Tämä on minun käsitys, saattaa olla aivan pielessä.
  Esittelyn jälkeen alkoi yli tunnin piinava tenttaus vastaväittelijän toimesta. Joissakin kohdin veti Merviäkin vakavaksi.
  Loppupuheenvuorossa professori Risto Ilmoniemi käsitteli väitöskirjan hyvät puolet ja mitä olisi voinut vielä tarkentaa. Kehui lopuksi ja totesi: VÄITÖSKIRJA HYVÄKSYTTY!
  Sydämestä tulevat onnittelut Merville!
  Tilaisuuden jälkeen oli sairaalassa väitöskahvit ja illalla karonkka vastaväittelijän kunniaksi.
  Iltatilaisuudessa huomasin, että sairaalan väestäkin löytyy huumori-ihmisiä. Ohjelman aikana sai välillä nauraa vedet silmissä. 
  Työtoverit olivat valmistaneet viitan ja tohtorin hatun ensi alkuun. Oikea promootio on joskus tulevaisuudessa.
  
  Karonkan aikana tuli Minnalle viesti kotoa: lehmävasikka tuli ja molemmat voivat hyvin. Tietenkin juhlan kunniaksi Mervi antoi nimikkovasikalleen nimen NERVI.
  Eilen ajettiin kotiin ja hyvä että ehdittiin lämmittää huoneet, kun lähdettiin juhlimaan naapurin 50-vuotispäivää.
  Tänään käytiin vielä Ilarin synttäreillä Paltamossa. 
  Onpas tullut juhlittua kerrakseen.
 

 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti