keskiviikko 7. huhtikuuta 2021

Pitempi päivä

  Aamutuimaan oli jälleen kerran pistettävä agregaatti pyörimään ennen kadeksaa. 

  Onpa saanut Jontikka hyrrätä pitkiäkin päiviä, 8-12 ja 14-17. Sähkölinjan siirron takia katkoja on yleensä pari kertaa viikossa, milloin neljän milloin seitsemän tunnin pituisia. Enpä tiedä, miten olisi pärjätty ilman tätä melkoisen kallista hankintaa.

  Hetimiten ajoi teurasauto pihaan noutamaan hiehoja.

  Lastaus sujui lupsakkaasti hyväksy koetellulla rutiinilla. Minna vielä sopi palautuksesta. Haluamme syödä lihaa, jonka alkuperän ja puhtauden tiedämme. Palautuksena tulee koirillekin tuoreita herkkuluita. Tarhassa alkaa mahtava haukku ja ärinä, kun jokainen varjelee omaansa..

  Meinasi tulla kiire, kun oli sovittu Jyrkin kanssa verkolla käynti kymmenen seutuun. Ilma ei ollut paras mahdollinen, tuulenpuuskat meinasivat viedä vaihtoverkot menneessään, mutta


tällä kertaa päästiin jo kalan makuun pitkästä aikaa. Hiljalleen alkaa liike virkistyä, mutta jäätilanne näyttää huolestuttavalta. Paras aika jäälle on aamukylmäsen jälkeen, mutta taitaa loppua talvikalastus tyhjän aikaisin.

  Välipalan (tuoretta rieskaa) 

jälkeen oli vielä vuorossa muutaman tunnin huki navetassa järjestelemässä karsinoita.

  Yksi vasikka opettelemaan kylmälle vedelle, että saadaan sopivan kokoiset partit.


    Milkbaarista maistuu maitojuoma pienemmille.

  Vielä piti siirrellä neljän karsinan vasikat eri paikkoihin. Onneksi vain yhtä karsinaa piti hieman entrailla.


  Lopulta Minna pääsi ruokkimaan vasikat ja puhdistelemaan loput karsinat. Tyytyväisinä alkoi rehu maistua siirtelyn aiheuttaman hulinan jälkeen.


  Ilta menikin Kalpan ottelua katsoessa. Tällä kertaa tuli turpiin kotihallissa, mutta jospa pari ottelua vielä toisi maaleja. Ylivoima toimi nyt suht hyvin.


 

  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti