lauantai 7. joulukuuta 2013

Raappananmäki koemaastona

 Taidanpa lopultakin haudata tuon pilkkanimen, mullihakamaasto, syvälle lumen alle. On maastomme osoittanut jo kolmessa kokeessa, että täällä pystyy ajamaan hyviä tuloksia: beagle Viitakiitäjän Iiris 64,25,  suomenajokoira Kaikuvan Mutu 95,69 ja eestinajokoira Ruskapolun Nessi 93,29.
 
 Eilinen päivä alkoi tosi hyvin: 4 minuutin haku ja ajo 115 minuuttia. Toinen haku kestikin kolme varttia ja jänis honasi piilopaikan ojamaiden alta kolmen vartin ajon jälkeen. Hieman jo huolestutti opastuomaria, kun lunta tuli taivaan täydeltä. Eipä siinä muu auttanut, kuin kolmatta jäbää hakemaan. Eipä huolta, kun vartin haulla päsähti haukku. Loppuerä 73 minuuttia olikin suoraa putkea.

 Tänään koetellaan kolmas rotu: eestinajokoira. Olen nyt vain maasto-oppaana. Vajaan puolen tunnin haulla jänis löytyi. Ryhmä jäi kuuntelemaan ajoa, minun piti lähteä linkoushommiin. Hyvin oli kulkenut, 115 minuuttia. Toinen haku olikin reipas tunti, mutta pakko oli jäniksen lähteä lipettiin. Ehdinpä nähdä jäbänkin, mutta sitten lähdin erän ajaksi kirjoittelemaan blogia.
  Oli kulkenut toinenkin jänis ihmisiksi, täysi putki kuulemma. Varmaan pitkästi yli 90:n päälle.
Tulokset varmistuvat tulopörsseistä.

Markku ja Nessi
   Eipä haitannut paksu lumi ja koko päivän jatkunut lumisade ja kova pohjoistuuli.
   Onneksi olkoon kovasta tuloksesta!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti