tiistai 31. joulukuuta 2013

Valvontaa

  Eilen aamulla pakkasin vanhan läppärin ja aataminaikuisen nettikameran kassiin, ja ajelin kaiman luo Tyrnävälle. Oli tarkoitus rakentaa valvontasydeemi navettaan. Tuliaiseksi vein tuoretta Osmangan haukea ja muutaman Raappananmäen jäniksen. Koko perhe tykkää lähi/luomukalasta ja -lihasta.
  Poikimiset juoksuttaa Minnaa useampana yönä navetassa, edessä on useita vasikointeja ennen kesää. Onhan se mukavampi sängyssä aukaista vain toinen silmä ja katsoa tilanne.
  Pekka kävi heti käsiksi koneeseen ja iltapäivällä alkoi systeemi toimia. Minä siinä pyörittelin peukaloita ja katselin haavi auki ohjelmointia. Kyllähän välillä leikin tyttöjen kanssa, että kaimalla olisi joku rääpy ''työntekoon''.
  Hupaisati päivä kului ja iltamassa ajelin jo kotiin.
  Tänä aamuna rupesin virittelemään vehkeitä kotona. Onneksi oli ohjeet paperilla nappi napilta. Ei enää pysy harvassa päässä vaiheet yön yli. Puolessa tunnissa alkoivat lehmät näkyä pirtissä.
  On se tuo kaima vaan ihme jeppe. Viepä sille pahvilaatikko ja vanha radion romu, niin varmaan sillä kohta pääsee vaikka nettiin.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti