maanantai 11. lokakuuta 2021

Ihana hyvinvointivaltio

   Olenpahan ennenkin kirjoittanut tästä nykyisestä terveydenhoidosta, mutta oli jälleen päästävä purkamaan turhautumistaan blogiin.

  Otin yhteyden Paltamon TK:n, hoitaja soitteli takaisin aikojen kuluttua. Selvitin vaivani ja pyysin päästä lääkäriin. Hah, hah, haa! Hoitaja aikoi informoida lääkäriä, ja tuli käsky mennä labraan otattamaan kokeita.

  Muutaman päivän päästä lääkäri soitti. Ongelmaa ei voi aiheuttaa käyttämäni lääke, koska se on niin harvinainen. Jos haitta ilmenee 1/100000 onko se tällä perusteella mahdoton asia? Määräsi vain uusia kokeita, joissa kävin tänä aamuna. Paltamosta meinasivat ajattaa Kajaaniin verikokeisiin, mutta kieltäidyin ehdottomasti. Lopulta ottivat kokeita, mutta saas nähä.

  Lääkäriin en ole päässyt Paltamossa yli viiteen vuoteen. Tämä vaiva ei onneksi ole hengenvaarallinen vaan huolestuttava, vai mistä sen tietää? Jos haluaa todella saada hoitoa, on pakko turvautua yksityiseen. 

  Lääkettä en ole uskaltanut käyttä viikkoihin vaikka selvä tarve olisi. Halusin alunperin lääkkeen vaihtoa, mutta ei taida onnistua.

  Tauko!

  Pakko vetää välillä hermosavut, etten kirjoita kaikkea, mitä mielessä liikkuu. Voisi tulla liian rankkaa tekstiä.

  Sote-sotkukaan tuskin parantaa tilannetta meillä. 

  Kait se ruvettava väsäämään testamenttia kaiken varalta. Varmaan joudun jälleen kerran turvautumaan yksityiseen. Voi pyhä sylvi!

  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti