perjantai 27. lokakuuta 2023

Hyryllä

   Tälle päivälle saatiin lopultakin sovitettua aikataulut yhteen Arin kanssa, joten nokka kohti Salokylää. Mukaani lähtivät Bitti ja sain puhuttua Jyrkinkin reissuun.

  Ensimmäinen ylösotto tapahtui nopeasti, mutta tielle tuli hukka. Jänis veti kilometrin suoran, sen kauemmas en enää nähnyt. Mihin lie mennyt, tietenkin 'navetalle'.

  Seuraavaa paikkaa piti hieman hakea. Ensin oli koira, ihmisiä ja autoja. Toiseenkin paikkaan tuli Bitin haun aikana hirvenhaukku kokeen ryhmä.


 
  Lehmä ja vasa kiersivät meidät rinkiin koira perässä. Toveroinen siinä poristiin ja todettiin, ettei kumpikaan haittaa toisen hommia. 

  Siinä jutustellessa Bitti löysi jäniksen ja sitten mentiin. Koeryhmä lähti hirvien ja koiran perään. Toiseen rinkiin jänis erehtyi minun eteen.


  Kolmatta ei enää löytynyt, joten lähdimme Arin ja Aren seuraksi. Arella oli ajo menossa. Arin kanssa tuohasimme nuotiota ja Jyrki lähti passaamaan jänistä. Pian sieltä kuuluikin pasaukset, mutta jänis hyppäsi metsään. 

  Lopulta se löytyi, mutta Are teki temput Jyrkille. Onneksi ei saanut vietyä kuin toisen etujalan. Vierailta Are omii saaliin itselleen.

  Kiitos mukavasta päivästä ennenkaikkea koirille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti