sunnuntai 2. helmikuuta 2014

Viikonlopun harrastuksia

  Eilen saapui kaima Tyrnävältä viikonlopuksi meille harrastamaan ja ratkomaan tietokoneongelmia. Heti kahvit ryypättyämme lähdimme verkoille. Järvessä on vain pari verkkoa, mutta taitaa niilläkin pysyä kalassa. Uusia emme uittaneet, kun alkoi tulla jo hämärä.
  Illan sitten katselin sujuvasti vierestä, kun Pekka rakensi ja korjasi langattoman verkon talossa.
  Aamulla sitten löysättiin Mitzi metsään. Pitkä oli yöjälki, mutta lähdettävä jäbän lopulta oli. Katselimme jänön menoa pellon sadan metrin päästä. Pian sitten tulikin Mitzi perässä, mutta, mutta..
Ensimmäisellä pelto-ojalla tulikin ongelmia. Koira hävisi ojaan, eikä mitään kuulunut eikä näkynyt.
Hiihtelin paikalle ja siellähän Mitzi rypi sulassa, parin metrin syvyisessä ojassa. Ei auttanut muu kuin sukset jalasta ja hyppy ojaan. Sittenpä rypi Pekkakin. Vettä ja mutaa oli yli polven, Mitzi syliin ja heitto ylös. Rapa vain lenteli, kun lähdettiin jäniksen perää. Ei auttanut kutsu eikä rukous, metsään meni vauhdilla. Itellä oli pakko hiihdellä kotiin vaatteiden vaihtoon. Kolmisen tuntia Mitzi pyöritteli jäbää, mutta sitten lähdettiin niin kauas, että oli aika lopetella. Onneksi Minna oli lenkillä ja sai Mitzin (Minnan koira) kutsumalla pois. Mukavasti meni viikonloppu poristessa ja harrastaessa.
  Tyrnävällä syödään ilmeisesti tänään matikkakeittoa. Jatkossa maistellaan kalapullia ja mätitahnaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti