tiistai 21. tammikuuta 2014

Lotto

  Aamulla tekstiviesti herätti minut huonosti nukutun yön jälkeen: poikiminen alkanut. Navetassa on lomittaja Minnaa tuuraamassa. Tuli vähän kiirus. En joutanut odottamaan kahvin valumista, joten oli pakko tyytyä capsulo-kahviin (ei vielä ole miun makuun).
  Navetassa olikin kaikki päin persettä. Vasikka oli tulossa takaperin ja selällään. Edellinenkin poikiminen oli tosi vaikea, kolmessa (Minna, Jyrki minä) kiskottiin vasikkaa ulos, kun ei paikat auennut.
  Lehmä nousi ylös, ja vasikka luiskahti takaisin. Jätettiin lehmä rauhaan hermosavujen ajaksi. Asettui onneksi makuulle ja sorkat tulivat näkyville. Sain vetovaljaan liinat sorkkiin ja ryhdyin vetämään. Minna oli henkisenä tukenä vieressä, lomittaja lypsi vielä lehmiä. Hieman vetosuuntaa muuttamalla vasikka pyörähti mahalleen ja tuli yllättävän helposti ulos. Onneksi paikat olivat kunnolla auki!
  Loppujen lopuksi helppo poikiminen. Tuntui melkein lottovoitolta. Niinpä sonnille nimeksi LOTTO.
                                                   Virkeä Lotto
  Yön varmaankin meidän 16-vuotias kissamme vahtii vasikkaa karsinan vieressä.
                                          Tiikeri
    Aamupalan jälkeen asioille Kajaaniin ja Paltamoon. Pihan ja mökkitien linkous ja lopuksi puita sisälle huomista lämmitystä varten. Iltamassa otin jo vartin  ettonet sohvalla.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti