keskiviikko 8. tammikuuta 2014

Piiiiiiiitkä ajokoepäivä

  Tälle päivälle oli sovittu venäjänajokoira Hipun kokeilu meidän maastossa. Hippu, Kirsti (kuljettaja) ja Tarja (ryhmyri) tulivat aamulla kahdeksan maissa pihaan Nurmeksesta asti. Kirsti halusi koetella koiraa, koska meilla ei ole isoja teitä, sulia vesistöjä eikä havaintoja pedoista.
  Kahvin jälkeen lähdettiin eka erälle. Eilisen lumisateen ja nollakelin takia olot olivat tosi hyvät. Haku kesti seitsemän minuuttia ja ajo satakaksikymmentä, muutaman minuutin hengähdystaukoja välissä. Sittenpä alkoivat vaikeudet, kun koira oli niin intoa täynnä, ettei malttanut lopettaa ajoa (Kokonaisaika 295 min!!!). Eikä ollut juuri taukoja välissä. Saihan se Tarja lopulta Hipun kiinni.
  Hieman juotavaa ja leipää koiralle ja toiselle erälle. Kyllä minua hiemen huoletti, meneekö ykkösen hyvät pohjat pitkään eka erään. Eipä huolta, haku neljäkymmentä ja sitten mentiin. Ajoa kertyi sataneljätoista minuuttia, haukkukin parani tähän erään. Hipulla taisi olla liikaa virtaa eka erällä. Koirakin malttoi tulla pillillä hukalta pois. Ei ajanut kuin puoli tuntia ylimääräistä.
  Alkaapi tulos ysillä, mikäli ylituomari Jouni ei ole kovinkaan nuukalla päällä.




  Kokeen jälkeen voi jo hieman lepuutta kinttuja. Olipa hyvä päivä, eikä käpälissäkään ollut mitään rikkeimiä.
  Meidän maastossa neljäs rotu ja NELJÄS ykkönen!
  Kiitokset Hipulle (ja naisille) tosi mukavasta päivästä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti