tiistai 14. tammikuuta 2014

Talvi tuli, eikä mennyt

  Katselin tuossa aamun uutislähetystä. Säätiedotus lupaili kunnon pakkasia koko Suomeen.
  Minua aina ihmetyttää etelän ihmisten valitus, kun ei tule talvea. Minä olen ollut erittäin tyytyväinen syksyyn ja alkuvuoteen. Pakkaset ovat pysytelleet Usassa, eikä luntakaan ole ollut haitaksi asti. Rehupaalit pysyvät sulana, hiehot makoilevat tekemissään 'pesissä' kuusten alla. Ulkoilemaan pystyy kevyellä vaatetuksella.
  Etelästä voisi talvea kaipailevat muuttaa vaikka Huippuvuorille, siellä olisi lunta ja pakkasta. Ai niin! Eihän siellä olisi museoita, oopperaa, ratikkaa. höylättyjä latuja eikä tampattuja rinteitä hiihtohisseineen. Meillä pistetään alle metsäsukset ja lähdetään luontoon umpiselle. Eikä tarvitse pelätä, että joku hörhö hyppää puun takaa mora kädessä. Iltasella voi lähteä otsalampun kanssa lenkille teille, ei pelota sudet eikä karhut. Satunnainen vastaantulija jää porisemaan, eikä käy heti rinnuksiin kiinni vaatien rahaa.
  Pari talvea on etelässäkin ollut kunnolla lunta. Uutisissa sitä kyllä toitotettiin sata kertaa päivässä. Koko etelä oli hätää kärsimässä. Lunta ajettiin urakalla mereen. Sinne meni samalla kaikki roskat, hiekat ja noet. Mitähän Itämeri tästä tykkää? Varmaan menee nämäkin maatalouden syyksi.
  Nyt alkaa uusiutuva energia lämmittää taloa. Puuta kolmeen pönttöuuniin ja leivinuuniin. Illalla pihasaunaan, sielläkin kipakat löylyt löytyvät pilkkeiden avulla.
  Lopuksi muutamia kuvia.
                                                    Kiva haloilmiö
                                         Uinnin jälkeen saunaan
                                                    Verkolla
  Täällä on hyvä asua ja harrastaa!
  P.S. Pääkaupunkiseudulla ilmanlaatu heikkenee välttäväksi jopa huonoksi, kun aamuliikenne kasvaa. Meillä ilmanlaatu ei heikkene päivän mittaan, kun ehkä neljä autoa hyvässä lykyssä näkee tien päällä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti