lauantai 20. marraskuuta 2021

Lila

   Eilen tuli pitkään kokeeseen maastoomme Konttikuusen Lila omistajansa Hannun kyydissä Kajaanista. Tuomari kaverina oli Jyrki. 

  Ensimmäinen haku kesti vain yhdeksän minuuttia. Ajo pyöri kuten ennenkin pienellä alueella, mutta hyvin Lila pystyi aina löytämään oikean jäljen. Muutaman minuutin katkoja tuli muttei yhtään viiden minuutin reikää. Jänis nähtiin neljä kertaa ja erän lopussa Hannu sai Lilan hyvin kiinni, kun pääsi väliin. Niinpä Lilan ensimmäinen täysi erä oli kortilla.

  Hannu halusi säästää koiran voimia toiselle erälle, joten...

  Kyllä me Jyrkin kanssa 'vähän' vitsailtiin Hannulle loppupäivä. Selitys oli, että hihnassa väkisellä halusi vielä ajaa. Kuultiinhan me haukku. Huumorin kanssa on hienoa olla tuttujen kanssa päivä metsässä.

  Toisen erän haku oli vain seitsemän minuttia. Tämäkin kenneljänis pyöri pienellä alalla. Hankalampi ajettava oli kuin eka erän jäbä. Minuutteja kertyi kuiteskin puolitoista tuntia, joten odotettavissa on erittäin hyvä ykkönen. Erän loputtua tuli melkomoisen iso ajettava istuskelemaan kymmeneen metriin, kun Jyrkin kanssa täyttelimme kortteja. 

  Koska kolmatta erää ei tarvittu, Hannukin toi Lilan hihnassa autolle.

  Kyllä oli Hannu onnellinen koiran suorituksesta ja samoin tuomarit. 

  Onnittelut Lilalle ja Hannulle!
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti