perjantai 5. marraskuuta 2021

Pelastusretki

   Eilen joku ilmoitti Facebookissa, että Osmangalla ajelehtii vaalea vene. Syöksyimme heti mökille tarkastamaan tilannetta. Tyhjä valkama siellä paistoi silmiin.

  Puhelin kouraan ja soittelemaan tutuille, olisiko vielä kellään venettä lainata.Naapuri Juho olisi vienyt veneen luo aamulla. Mökkiläisillä oli veneet talviteloilla. Yksi lupasi apua lauantaina. Sitten sain luvan käyttää tutun venettä ja minulta löytyi vielä sopiva tulppa.

  Soittelin vielä kalakaveri Jyrkille ja hän lupasi tulla aamulla kaveriksi. Varusteina meillä oli kaksi perätuupparia, sankoja, narua, Jyrkillä vielä kahluusaappaat, ym. Romppeet veneeseen ja menoksi, kun kiikarilla löytyi karkulainenkin.


  Vene oli puoleen väliin täynnä vettä ja roskaa, mutta muuten yllättävän hyvässä kunnossa. Tappi oli pohjalla ja muutkin tavarat tallessa. tosin aika vettyneinä.

  Tyhjennyksen jälkeen motori perään ja paluumatkalle. Syvä helpotuksen huokaus kuului varmaan kotiin asti. Veimme lainaveneen takaisin ja Jyrki ajeli karkulaisen mökillemme.

 



  Kotirannassa oli meillä Minnan kanssa melkoinen pesu-urakka edessä.

 

   Kotoa otimme pesuaineita, harjoja ym. tarvikkeita mukaan ja aloitimme urakan. Menihän siinä muutama tunti. Laitoimme veneen samontein talviteloille. Silloin huomasimme, että olihan pohjassa pieni vaurio.

 


  Onneksi ei paha. Korjataan keväällä ennen vesille laskua.

  Ilmeisesti vesille teki venosen mieli, kun ei ole kalastettukaan muutamaan viikkoon.

  Kaikista eniten tästä taisi nauttia Saaga, kun pääsi eläkeläinen juoksentelemaan mökillä vapaasti.


 

    Kiitokset eritoten Jyrkille ja kaikille muille apua tarjonneille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti