keskiviikko 27. marraskuuta 2013

Ajokoe mullihaka-maastossa

  Tänä aamuna tuli Nurmeksesta asti beagle ajokokeeseen meidän maastoon. Viitakiitäjän Iiris kävi jo pari viikkoa sitten testailemassa jäniksiä.
  Ilmeisesti maasto miellytti, kun Tarja päätti kokeilla kahden viikon kokeen täällä.
  Koira irti 8.20 ja sitten vain odottelemaan ajon alkua. Toisena tuomarina oli Kaisu Nurmeksesta. Kaisulle oli ensimmäinen kerta, kun pääsi kuuntelemaan beaglen haukkua.

Tarja ja Kaisu

  Keli muodostui aika haastavaksi, tekaisi heti alkuun ohuen hangen. Haku kesti vain 40 minsaa ja sitten mentiin ylös alas vaaran rinnettä. Meidänhän piti hajaantua. Hyvin kyllä saatiin minuutit talteen. Erään tuli ajoa yli 90 minuuttia. Hyvin oli Kaisulla hommat hanskassa. Ei meidän tarvinnut paljon keskustella numeroista, yhteneväiset olivat arvostelut.

  Toinen erä olikin sitten mielenkiintoinen. Pari tuntia piti etsiä yöjälkeä. Olipahan kyllä laaja hakuinen koira, eikä käynyt kertaakaan kyselemässä neuvoa. Onneksi haukahti kerran jäljen löytyneen. Kaisu ja Tarja kävivät tarkastamassa tilanteen ja jäivät odottelemaan ajon alkua. Parikymmentä minuuttia ja sitten alkoi näykkiminen. Jäbä ei jäänyt odottelemaan, vaan hilpuili koko ajan parinsadan metrin rinkiä eestaas. Saatiin me kortille kuiteskin tunteroinen. Erän aikana tuli lunta, räntää ja vettä sakeastikin, onneksi hanki pehmeni samalla. Haukku- ja ajotaitonumerohan tämmöisessä erässä putoaa. Hämärän kuhjassa eräkin loppui, ja Iiriskin lähti suosiolla autoon.

Iiris ja Tarja

 
 
  Tässäpä kuivatellaan paikkoja sisätiloissa. Taitaa omistaja olla tyytyväisempi kuin Iiris. Suu oli ainakin korvia myöten hymyssä. Kyllä Kaisu on valmis beagletuomari.
  Oli sattuneista syistä johtuen ensimmäinen ajokoe meidän maastossa tänä syksynä. Jos herra (ylituomari) suo, taisi tulla heti ykkönen.
  Kiitokset mukavasta seurasta kolmelle naiselle.
 


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti