maanantai 25. marraskuuta 2013

Venäjänajokoirien JM

  Reissu tuli tehtyä Nurmekseen. Kotiin palailin lauantaina kymmenen jälkeen.
  Keskuspaikkana oli Ronkelin kylätalo. Tilat olivat tosi upeat, majoitustilaakin yllinkyllin. Puolet peteistä taisi jäädä tyhjiksi.
  Minäkin oli Tarjan ja Pekon luona yötä. Sainpahan samalla tervehtiä tuttuja koiria. Nukuinpa tosi makeasti. Illalla Pekko käänteli lämmityksen täysille. Minäkin, kylmäverinen, nukuin aamuyöstä ilman peittoa.
  Tukevan aamupalan jälkeen lähdimme maastoon. Ryhmässäni olivat Bravon Peppi, ohjaajana Arja ja ryhmätuomarina Mikko. Keli ei kyllä ollut raponen, yöllä oli pakastanut ja lumen pinta oli jäässä.
  Ensimmäinen ajo lähti pitkähkön haun jälkeen. Kertyihän sieltä minuutteja jonkin verran, mutta hukat olivat pitkiä.
  Toinen erä olikin varsinainen sekametelisoppa.
  Ensimmäinen ajo 14 minuuttia ja jänis kiven alle.  Toinen lähti kolmen minuutin haulla, mutta kesti vain 9 minuuttia. Jäbä päätti oikaista järven heikoille jäille. Onneksi saatiin koira rannasta kiinni. Kolmaskin jänis löytyi. Sitten oltiin kuuluvuusalueen katveessa. Eipä saatu koiran paikkaa eikä yhteyttä toisiimme. Onneksi ajo lähti kuuluvilta. Nyt ajo kestikin toista tuntia, kunnes jäbä päätti mennä vanhan navetan raunioihin.
  Neljättä ei enää löytynytkään. Pimeyshän se yllätti lopulta. Tuomarimokan takia jäi hakuaikaakin käyttämättä vartti. Onneksi ei tainnut olla ratkaiseva tuloksen kannalta.
  Peppi tuli kuitenkin kolmanneksi. Onnittelut!
  Venakoiden vauhti on tainnut tarttua omistajiinkin, kun en missään vaiheessa saanut siedettäviä valokuvia. Loppupalaverikin jäi väliin, kun oli hieman kiirus kotio Arin kanssa. Niin muuten CSasha oli seitsemäs.  Valitan.
  Tuomariarvonnoissa minulla huonotuurisella kävi lopultakin säkä. Pari tavarapalkintoa oli kotiin tuomisina. Tulosveikkauksessakin olin toinen.  
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti